Új kultusz van kibontakozóban

Schmitt Pál a "kedves vezető"!

Egyes politológusok szerint meglepő lenne, ha az augusztus 20-i tűzijátékot a Sándor Palotából követné nyomon Schmitt Pál, mások leginkább annak örülnének, ha a politikai életből teljesen eltűnne a köztársasági elnök. Akadnak azonban olyan egyéniségek, akik fittyet hánynak a divatnak, és teli szívvel éltetik SP-t.

2012.02.08 09:39CéG.

A világ egyik felén gyászolják a Kedves Vezető (Észak Korea diktátora, Kim Dzsongil) elvesztését, itthon azonban új kultusz van kibontakozóban. Egy ifjú, briliáns elme Schmitt Pált méltató írásában körülbelül azt a szintet bírta produkálni, amelyet egy totális diktatúra idején edzett pártfunkcionárius! És ami a legszebb az egészben, Oroján Sándort senki sem kényszerítette erre a cselekedetre. Nem várták el tőle, nem markolt fel érte vaskos apanázst, sőt, még a káderkönyvbe sem került piros pont érte. Nem bizony. A Fidelitas üdvöskéje mindezt önszántából vetette papírra. Azaz pontosabban blogjára.

A zord időkre való tekintettel – érvel pironkodva Oroján, mintegy magyarázatot keresve a magyarázhatatlanra. Nézzünk néhány zamatos gondolatot tollából.

„Schmitt Pál kiváló diplomata, és közvetlenségéről mindent elárul az, hogy EP-képviselőként rendszeresen látogatta az Európai Parlament fitness-termét és szaunáját, ahová inkább csak mi, asszisztensek jártunk. (…) Schmitt Pállal nem tudtam úgy találkozni az EP-ben, az ott töltött három hónap alatt, hogy ne lett volna egy mosolya, egy poénja vagy pár mondata a "mezei gyakornokokhoz", asszisztensekhez.

Mert Schmitt Pál a nép embere. Egy kedves, emberi vezető. De nézzük, hogy a Kedves Vezető utódjáról írnak-e hasonlót. Az Indexen például ez olvasható:

"A Kim Dzsongunról szóló dokumentumfilm azt mutatta be, hogy mennyit tett már most a fiatal vezető az országért: gyárakat látogatott meg, fogadta az emberek köszöntését, és tanácsokat adott a katonai vezetésnek."

Oroján más emberi kiválóságokat is felfedezett köztársasági elnökünkben:

Azért is örültem, amikor köztársasági elnöknek választották Schmitt Pált, mert végre egy egyenes tartással, jó kiállással és jó kommunikációs készséggel rendelkező első embere van Magyarországnak.

Hasonló tulajdonságokban Észak-Koreában sem volt hiány! Az MTI-n például tavaly december végén az alábbi volt olvasható:

"Kim Dzsongnam névleges államfő, a Legfelsőbb Népi Gyűlés Elnökségének elnöke beszédében az észak-koreai párt és hadsereg legfelsőbb vezetőjének nevezte Kim Dzsongunt, aki szavai szerint örökölte apja "intelligenciáját, vezetői képességeit, erkölcsi érzékét és bátorságát."

A Fidelitas politikusa kíméletlen blogbejegyzésében természetfeletti képességeket nem indít, ám muníció gyanánt álljon itt egy remekbeszabott példa a hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentéséből Schmitt Pál esetleges leköszönéséhez:

„Amikor az ország vezetője szombaton elhunyt, a Paektu-hegyen lévő Chon-tó jegén rianás támadt, a jég hatalmas dübörgéssel meghasadt, ugyanakkor pedig hóvihar támadt.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.