Az első elődöntő után érkezett panasz

Vizsgálat az Eurovíziós Dalfesztivál SMS-szavazása miatt

Egyeztetési eljárást kezdeményezett dr. Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos a több közszolgálati csatornán is látható, "A Dal - Eurovíziós dalválasztó műsor" SMS-szavazása kapcsán.

2012.02.07 16:29ma.hu

A média- és hírközlési biztos korábban a kereskedelmi adókon látható televíziós szavazásokkal kapcsolatban folytatott eljárást, melynek eredményéről tájékoztatót, a lebonyolításra vonatkozóan pedig ajánlást tett közzé.

Ezúttal a közszolgálati televízióban látható dalválasztó műsor miatt indult eljárás, amely során a biztos nyilatkozatot és adatot kért a Magyar Televízió képviselőjétől a szavazásra vonatkozóan.

A műsor első elődöntője után érkezett panasz a biztoshoz, melyben a néző arról számol be, hogy a szavazási időben elküldött szavazataira válaszul, a szolgáltatótól kapott üzenetben annak sikertelen kézbesítéséről kapott tájékoztatást. Az első levél után számos újabb panasz érkezett a biztoshoz.

A médiatörvény alapján kezdeményezett egyeztetési eljárás során a biztos, az érintett médiaszolgáltató bevonásával vizsgálja a panaszbeadványokban foglalt kifogásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.