Havazás várható

Szakadatlanul szakad a hó - mire számíthatunk?

Szombaton a nyugati-északnyugati megyék kivételével havazni fog.

2012.02.04 08:37idokep.hu

Délen és keleten sokfelé 20-35 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk az esti órákig. Az erős szél miatt jelentős hófúvásra készülhetünk. A csúcshőmérsékletek -7 és -12 °C között lesznek.

Távolabbi kilátások

Vasárnap nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, keleten délelőtt még többfelé várható havazás (2-5 cm). Reggel -10, -15 °C-ra, délután -7, -13 °C-ra számíthatunk.

Hétfőn ismét beborul az égbolt, délutántól a déli megyékben, estétől egyre többfelé várható havazás. Az élénk, helyenként erős szél hófúvást okozhat! Rendkívüli hidegre, -15, -20 °C-ra fogunk ébredni és napközben sem lesz több -8, -13 °C-nál.

Kedden az ország nyugati kétharmadában sokfelé újabb jelentős havazásra van kilátás. Szerdától azonban száraz levegő érkezik fölénk, több órás napsütésre számíthatunk. A nagy hó és az erős kisugárzás miatt rendkívül hideg éjszakák ígérkeznek.

Országos havazás

Szombaton nyugat-északnyugat kivételével sokfelé lesz havazás. A legtöbb hó délen, délkeleten várható, ott 20-35 cm-es, helyenként még ennél is nagyobb hótakaró alakulhat ki estig.

Orvosmeteorológia

Szombaton kettős fronthatás fog érvényesülni, ami miatt fejfájásra panaszkodhatunk, emiatt fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, csökkenő koncentráló képesség jelentkezhet. A hideg, már-már zord levegő továbbra is kihívást jelenthet szervezetünk számára. A többfelé megerősödő szél szárító hatással bír, bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk. Immunrendszerünket zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük, valamint fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat. A szokatlanul hideg időben meleg italokat, pl. teát ajánlott fogyasztani.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton az élénk északkeleti szelet többfelé erős, északkeleten helyenként viharos lökések kísérhetik, amely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Készüljünk fel, mert havas, csúszós útszakaszokra, a hófúvások miatt rossz látási viszonyokra számíthatunk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.