Először Budapesten és Pest megyében

Szolgálatba álltak a sárga mentőautók

Szolgálatba álltak az első új, sárga rohamkocsik az Országos Mentőszolgálatnál.

2012.01.30 12:23ma.hu

Elsőként Budapest és Pest megye egyes mentőállomásain kezdték meg munkájukat, az elkövetkező hetekben pedig az ország minden részében megjelennek a minden eddiginél korszerűbb és felszereltebb mentőjárművek. Mint ismeretes, az Országos Mentőszolgálat az egészségügyi tárca 849 millió Ft-os támogatásából 37 db korszerű eset- rohamkocsit szerzett be, egy másik, 574, 5 millió Ft-os a forrásból pedig 23 db mentőgépkocsi beszerzése folyik.

A NEFMI egészségügyért felelős államtitkársága néhány hete újabb, 1,45 Milliárd Ft-os forrást biztosított az Országos Mentőszolgálat számára, melyből a tervek szerint 60-70 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. A támogatás révén tovább folytatódik a kiöregedett, leamortizálódott mentőkocsipark megújítása. December végén ugyancsak elindult az európai uniós fejlesztési program, melynek 11,5 milliárd Ft-os forrásából egyéb fejlesztések mellett mintegy 200 mentőautó megvásárlására nyílik lehetőség. Mindez összességében mintegy 330 elöregedett mentőautó kiváltását jelenti, vagyis az Országos Mentőszolgálat flottájának több mint harmada az elkövetkező időszakban újakra cserélődhet. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.