A Fidesz fél a kritikától?

MSZP: március 15-e ezentúl kormányünnep lesz

Az MSZP szerint a Fidesz gyávaságát bizonyítja, hogy "a közigazgatási minisztériumban úgy döntöttek, két évre előre lefoglalják az összes számottevő teret és utcát Budapesten a kormány számára" nemzeti ünnepeken.

2012.01.19 15:34MTI

"Március 15. ezentúl kormányünnep lesz" - írta közleményében Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, aki szerint a Fideszről ezzel ismét bebizonyosodott, hogy gyáva, "retteg a kritikától, reszket a vereségtől, közben sorra bukja el a korábban büszkén vállalt, hazugságra és lopásokra épülő intézkedéseit, melyekről egymás után derül ki, hogy nem más, mint puszta szélhámosság".
   
Szeretnénk tudatni Orbán Viktorral és a Fidesszel, hogy ha lefoglalja egész Budapestet, lefoglalja egész Magyarországot, mi akkor is megtartjuk nemzeti ünnepeinket! - írja az ellenzéki politikus, jelezve: majd máshol, külső budapesti kerületekben vagy vidéki városokban fognak összegyűlni "sok százezren", és bebizonyítják, hogy a magyar emberek szabadsághoz való jogát, nemzeti hőseink iránti tiszteletét, kegyeletét nem akadályozhatja meg "egy lelepleződéstől, bukástól rettegő kormány szánalmas intézkedése".
   
A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága szerdán döntött a közigazgatási minisztérium kilenc, idei évre vonatkozó kérelméről. Ezek között a holokauszt áldozatainak emléknapja, a kommunizmus áldozatainak emléknapja, a nemzeti összetartozás napja, a Nagy Imre-emléknap, az aradi vértanúk emléknapja, március 15., augusztus 20., valamint október 23. kapcsán tartandó rendezvények helyszínei szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.