Az MSZP delegációvezetője üdvözölte a kinevezést

Tabajdi : Schulz "tekintélyt fog adni az Európai Parlamentnek"

Az MSZP európai parlamenti delegációját vezető Tabajdi Csaba szerint az EP új elnökévé választott német párttársa, Martin Schulz "politikai súlyt, tekintélyt fog adni az Európai Parlamentnek".

2012.01.17 18:59MTI

Schulz "azokkal a kérdésekkel kíván foglalkozni, amelyek közvetlenül érintik az állampolgárokat, így a gazdasági válság leküzdésével, a munkahelyteremtéssel, a választói érdekek demokratikus képviseletével" - áll a magyar képviselő Strasbourgban kiadott közleményében.
   
"Az elnöki székfoglaló beszédében Magyarország kapcsán tett nyilatkozata világosan mutatja, hogy Schulz pontosan tudja, mi a nemzeti érzékenység. Magyarországot segíteni és nem büntetni akarja" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, aki hozzátette, hogy "ki fogja használni kiváló személyes kapcsolatát az EP új elnökével, ezzel is segítve Magyarország kilábalását a jelenlegi nehéz helyzetéből".
   
"Hazánk szempontjából az is lényeges, hogy Martin Schulz, bár az EU legnagyobb tagállamából érkezik és bírja annak támogatását, ellenzi a nagy tagállamok zárt ajtók mögött kötött megállapodásait és helyette a kis- és középméretű országoknak kedvező közösségi uniós döntéshozatalt részesíti előnyben. Ez egyértelműen kedvező a középméretű tagállamnak számító Magyarország számára, amely így érdemben bele tud szólni a döntéshozatalba" - fogalmazott Tabajdi a közlemény szerint.
   
Azt is kiemelte, hogy Martin Schulz német politikusként kiválóan ismeri a közép- és kelet-európai térséget, érzékeny az új tagállamok sajátos problémáira. "Schulz erősen kötődik Magyarországhoz, tiszteli a magyar népet. Többször kifejtette, hogy egy erős, fejlődő, szomszédaival és a többi uniós tagállammal jó kapcsolatokat ápoló, az európai alapértékek mellett elkötelezett Magyarország a közép-európai térség stabilitásának kulcsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.