Helyreállítható-e a pénzügyi bizalom?

Gyurcsányék sürgősen összehívnák az Országgyűlést

A Demokratikus Koalíció arra kéri Orbán Viktort, a jövő hétre kezdeményezze az Országgyűlés összehívását, hogy tájékoztathasson arról, kormánya mit kíván tenni a pénzügyi bizalom helyreállítása érdekében.

2012.01.06 16:20MTI

Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke, független képviselő közleményében azt írta: a miniszterelnök ne az Európai Uniótól várja a magyar válság megoldását. "Ha Brüsszelben még úgy látta, nincs felhatalmazása, hogy csatlakozzon a költségvetési unióhoz, most mondja el személyesen a polgároknak, milyen felhatalmazást adott Fellegi Tamásnak, és milyen további lépésekkel kíván véget vetni Magyarország vesszőfutásának" - fogalmazott.
   
Emellett azt javasolja az MSZP és az LMP képviselőinek, hogy a rendkívüli ülésen ne alkalmazzanak bojkottot.
   
Az MSZP csütörtökön már kezdeményezte a parlament rendkívüli ülésének összehívását azért, hogy jogszabályt lehessen alkotni a bankbetétek védelméről. A szocialisták - mivel a rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyharmadának akarata szükséges - akkor a kormánypárti politikusokat kérték a kezdeményezés támogatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.