Szabó Máté nem kommentálta az LMP vádjait

Jelentősen átszervezik az ombudsmani hivatalt

Jelentős funkcióváltás és átszervezés zajlik az alapvető jogok biztosának új hivatalában.

2012.01.03 15:30MTI

Mindezt Szabó Máté ombudsman közölte azt követően, hogy az LMP kedden bírálta a hivatal átalakítását, egyebek mellett azt, hogy az új szervezeti és működési szabályzat - véleményük szerint - a helyetteseket díszletté alacsonyítja le; felrótták a korábbi munkatársak jelentős részének elbocsátását is.
   
Szabó Máté nem kívánta kommentálni az LMP közlését, ugyanakkor egy közleményt adott ki az átalakításról. Ebben azt tudatta, hogy az immár egységes szervezetben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa volt munkatársainak kétharmada is dolgozik, közöttük ketten vezető beosztásban.
   
Hozzátette: emellett három fős saját stáb segíti Fülöp Sándort, az alapvető jogok biztosának helyettesét.
   
Közölte azt is, hogy az alapvető jogok biztosának egységes szervezetében lehetőség van arra, hogy nem csupán a jövő nemzedékek ügyeivel közvetlenül foglalkozó munkatársak, hanem ha kell, akár a hivatal egésze is bekapcsolódjon környezetvédelmi problémák vizsgálatába, amennyiben azt a biztos helyettese kezdeményezi és a biztos támogatja.
   
Az alapvető jogok biztosa új hivatalának nincs módja önálló környezettudományi centrum fenntartására, ezért a vizsgálatokhoz szükség esetén külső szakértők és  források segítségét is igénybe veszi - fűzte hozzá.
   
A szervezet átalakítására, a személyi változásokra, valamint a nyilvánosság tájékoztatására az alaptörvény életbe lépése utáni első munkanapon nyílt lehetőség. A 2012. január 2-án kezdett folyamat, az alapvető jogok biztosa hivatalának átszervezése, az új szervezet kialakítása az idén folytatódik - áll Szabó Máté közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.