Kirúgta őket

Így bocsát el az ombudsman: emailben ment a feketeleves

Csak ők nem kaptak új email-címet - már akkor sejtették, hogy baj van, amikor az ombudsman a régire írt.

2012.01.03 07:21Heti Válasz

Fülöp Sándor (december 31-ig hivatalban lévő) zöld ombudsman 14 munkatársa, úgy mint: Zlinszky János és munkatársai (köztük Lányi András), Babai-Belánszky Tamás, a jogi főosztály vezetője, Czippán Katalin főosztályvezető-helyettes és több tudományos munkatárs: Biczó Imre, Kuslits Béla, Török Ádám és Jánossy László, a természettudományi osztály vezetője is megkapta azt a nem névre szóló, "elbocsátó szép üzenetet" Szabó Mátétól, melyben az alapvető jogok biztosa felmondásukat közli velük.

A Heti Válasz hírei szerint az elbocsátások minden előzetes jelzés nélkül érkeztek: a dolgozóknak az lett a gyanús, hogy egyedül ők nem kapnak új email-címet.

Ezt követően Szabó Máté közleményben adott hírt az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának megalakulásáról. E szerint 2012. január 1-jén hatályba lépett Magyarország alaptörvénye és az alapvető jogok biztosáról szóló törvény is. Így megszűnt az Országgyűlési Biztosok Hivatala (OBH) és létrejött az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH) - írja a lap.

Lányi András a Heti Válasz kérdésére elmondta: azóta tiltakoznak a zöld ombudsman jogintézményének megszüntetése ellen, amióta az új alkotmány társadalmi vitára került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.