Konszolidál az új alkotmány

"Problémás a helyzet Magyarországon" - a franciák szerint is

"Problémás a helyzet ma Magyarországon, ahol új alkotmány lépett életbe, konszolidálva Orbán Viktor konzervatív miniszterelnök hatalmát".

2012.01.03 09:45MTI

"Az Európai Bizottság feladata ellenőrizni, hogy az új alkotmány szövegei tiszteletben tartják-e az Európai Unió országainak közös értékeit, vagyis a jogállamiságot, valamint a demokratikus alapértékeket" - fűzte hozzá Alain Juppé külügyminiszter, aki egyéb külpolitikai kérdésekről, többi közt Iránról is beszélt hétfő reggeli televíziós nyilatkozatában.

"Mára problémák merültek fel, és mi arra szólítjuk az Európai Bizottságot, tegye meg a szükséges kezdeményezéseket annak érdekében, hogy ezeket az alapelveket tiszteletben tartsák mindenütt, beleértve Magyarországot is" - tette hozzá a francia diplomácia vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.