Fogságban tartanak egy kereszténydemokratát

Rétvári Bence a belorusz nagykövethez fordult

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke a belorusz nagykövethez fordult tájékoztatást kérve egy ottani kereszténydemokrata politikus, korábbi ellenzéki elnök-jelöltet, Vital Rymasheuski elhurcolásáról és fogva tartásáról.

2011.12.20 17:27MTI

Rétvári Bence az erről szóló levelét kedden küldte el a belorusz nagykövetnek.
   
Mint írta, kereszténydemokrata országgyűlési képviselőként mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy Fehéroroszországban egy kereszténydemokrata politikust, korábbi, aki nemzetének és országának szabadságáért küzd, minden ok nélkül, - feltehetőleg a szabadságba vetett meggyőződése miatt - a minap civil ruhás rendőrök az otthona elől elhurcolták és jelenleg is fogva tartják.
   
"Európai politikusként úgy gondolom, hogy a 21. században minden embert megillet a lelkiismerethez és a szabad politikai vélemény-nyilvánításhoz való alapvető emberi jog" - fogalmazott, és azt kérte a nagykövettől, adjon tájékoztatást a fent említett ügy aktuális helyzetéről.
   
"Bízom benne, hogy biztosítani tud minket Vital Rymasheuski fizikai épségének megőrzéséről és emberi jogainak tiszteletben tartásáról" - zárta levelét a magyar kereszténydemokrata politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.