Nem végleges a szakítás a Jobbik szerint

Továbbra is IMF-kottából muzsikálnak Orbánék?

Z. Kárpát Dániel közölte: a Jobbik szerint nem tekinthető végleges szakításnak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság tárgyalódelegációja pénteken elutazott Budapestről.

2011.12.16 14:46MTI

A Jobbik szerint azért nem tekinthető véglegesnek a kormány és az IMF "szakítása", mert a kormány eddig is "az IMF kottájából fújta a megszorításokat". Az ellenzéki párt ezzel szemben már vissza sem engedte volna az országba a valutalap delegációját, akiknek személyében Z. Kárpát Dániel szerint  "gyarmatosítók érkeztek Magyarországra tárgyalásnak álcázva tevékenységüket".
   
A Jobbik úgy véli:  bár nyilvánvalóan lesznek "tárgyalási súrlódások" de ettől nem állt helyre Magyarország gazdasági szuverenitása, meg kell várni, hogy mit hoznak a következő hetek és hónapok.
   
A Jobbik egyébként támogatná a gazdasági szabadságharcot és a pénzügyi függetlenség irányába tett lépéseket, amelyek "természetes, hogy IMF-nek nem tetszenek" - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.
   
Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője azt közölte, hogy megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti tárgyalás az elővigyázatossági hitelről; a delegáció hazautazott Budapestről. Amadeu Altafaj Tardio azt mondta: a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal.
   
A kormányszóvivői iroda úgy tájékoztatott, hogy informális tárgyalások folytak Magyarország és az IMF és az Európai Bizottság között. Ezek a tárgyalások  lezajlottak, a formális tárgyalások januárban kezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.