Csak hetek vannak hátra és vége?

Mentőcsomagot sürget az LMP: összeomolhat az egészségügyi ellátás

Egészségügyi mentőcsomagot sürget az LMP, amely szerint - ha a kormány nem lép azonnal - félő, hogy heteken belül összeomlik az egészségügyi ellátás.

2011.12.14 15:04MTI

Szilágyi László, a parlament egészségügyi bizottságának LMP-s tagja közleményében azt írta, félő, hogy a szlovákiai helyzet nálunk is megismétlődik: felhagynak az orvosok a munkával, mivel a 2500-3000 rezidens közjegyzőnél letétbe helyezett felmondólevele 17 nap múlva aktiválódik. Ráadásul az orvosok az önkéntes túlmunka megtagadására készülnek - tette hozzá.
   
Az ellenzéki képviselő szerint az elmúlt két és fél hónapban egyáltalán nem egyeztetett az egészségügyi államtitkár az orvosokkal, "a krízishelyzetben levő egészségügy egyelőre csak halogatást, látszatintézkedéseket és további megszorításokat kap".
   
Az egyszeri juttatás nem old meg semmit, csak időhúzásra jó - értékelte, hozzátéve: a 2012-es költségvetési sarokszámok alapján nincs fedezet a bérnövelésre, ahogy a kórházak államosításának végrehajtására sem.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.