Kivonnak, kivonnak, kivonnak

LMP: veszélybe kerül az oktatás és a kultúra Budapesten

Az LMP szerint veszélybe kerül az oktatás és a kultúra Budapesten, mivel a 2012-es költségvetési koncepció, amelyről szerdai ülésén tárgyal a közgyűlés, forráskivonásokat tartalmaz ezeken a területeken.

2011.12.14 09:17MTI

Hanzély Ákos, a párt képviselője a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a koncepcióban 5-10 milliárdos megszorításokat vannak, az oktatási szektor az ellehetetlenülés szélére kerül, mivel 3-5 százalékkal kevesebb juthat erre a területre, a kultúrából pedig "kiszállhat" Budapest, ami intézménybezárásokkal járhat.

A képviselő szerint megszorítás, leépülés és jövőfelélés maradt a nemzet fővárosa programból, és elkeserítőnek nevezte, hogy ez egy hosszan tartó folyamat egyik állomása csak. Budapest elvesztette adóbevételeinek egy részét, a kerületek erősebbek lettek, és sajnálatos, hogy annak ellenére sincs a fővárosnak nagyobb érdekérvényesítő képessége, hogy több képviselő az Országgyűlésben is dolgozik - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.