Minden rászorulónak biztosítanak ellátást

Debrecenben a legjobb hajléktalannak lenni

A városháza közölte: Debrecen önkormányzata a hajléktalanellátással foglalkozó Refomix Kft. közreműködésével a városban minden egyes, erre igényt tartó rászorulónak biztosít ellátást.

2011.11.30 17:49MTI

A tájékoztatás szerint ezt az ellátást a hajléktalanok éjjeli menedékhelyen, nappali melegedőben, átmeneti szálláson, úgynevezett rehabilitációs tanyán, illetve családok átmeneti otthonában kaphatják meg.      
   
Az önkormányzat kiemelte: senkinek sem kell a fedél nélküliek közül a szabad ég alatt, közterületeken tartózkodnia Debrecenben. Kitértek arra is, hogy a téli időszakban "teajáratok" járják esténként a várost.
   
"Mindezen szolgáltatások azonban csak akkor érhetik el céljukat, ha maguk a hajléktalanok elfogadják a feléjük irányuló segítő szándékot, s igénybe veszik a felkínált lehetőségeket" - olvasható a közleményben.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.