Hétfő este rálőttek Juhász Oszkár polgármesterre

Gyöngyöspatai lövöldözés - A Jobbik segítséget ajánl

Vona Gábor közölte: a Jobbik felajánlja segítségét a párthoz tartozó gyöngyöspatai polgármesternek, Juhász Oszkárnak, akire hétfő este rálőttek.

2011.11.30 17:20MTI

Az ellenzéki párt elnöke szerint a támadás azt mutatja, valakiknek érdekében áll megbontani a Heves megyei faluban hosszú idő után helyreálló rendet és nyugalmat. "Valakik félnek attól (...), hogy egy jobbikos polgármester egy konfliktusoktól terhelt településen bebizonyítja, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek között is lehet egy falut rendben és biztonságban működtetni. A gyöngyöspatai modell ennek a bizonyítéka, és valakik ezt a modellt próbálják megsemmisíteni, lejáratni" - fogalmazott, hozzáfűzve, nem hagyják magukat megfélemlíteni, akárkivel állnak is szemben.
   
Vona Gábor szerint a rendőrségnek és a Belügyminisztériumnak is kiemelt ügyként kell kezelnie a jobbikos politikus elleni támadást. Ezt azzal indokolta, hogy nem "szimpla lövöldözésről" van szó, az eset egy olyan településen történt, amelyre - így korábban a polgármester-választásra is - "az egész világ odafigyelt".
   
"Meg fogjuk védeni egymást" - jelentette ki Vona Gábor, felajánlva pártja segítségét a polgármesternek. A részleteket firtató kérdésre elmondta, hogy erről még egyeztetni fognak. Juhász Oszkár ugyanakkor a sajtótájékoztatón jelezte, hogy igénybe veszi a segítséget.
   
Vona Gábor hisztériakeltésnek nevezte, hogy a fideszes Horváth László, a megyei kormányhivatal vezetője kedden arra kérte a polgármestert, a történtek - amiket elítélt - ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda. A pártelnök azt mondta: se neki, se Juhász Oszkárnak nincs tudomása arról, hogy gárdafelvonulás készülődne Gyöngyöspatán.
   
Juhász Oszkár az újságíróknak arról beszélt, bár nem esett baja, megviselte, ami történt. "Nem tudok napirendre térni afelett, hogy így próbálnak eltántorítani a szándékainktól" - mondta, ugyancsak hangsúlyozva, hogy nem futamodik meg.
   
Juhász Oszkár a rendőrségen tett bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn, este tizenegy óra után kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján. Az ügyben tart a nyomozás, Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán erre hivatkozva nem közölt részleteket. Arról sem kívánt tájékoztatást adni, hogy előkerült-e töltényhüvely vagy lövedék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.