A Fidesz elítéli a történteket

Gyöngyöspatai lövöldözés: odamegy az Új Magyar Gárda?

A Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját.

2011.11.29 13:11MTI

Horváth László budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, rendkívül határozott, gyors és eredményes felderítést várnak a rendőrségtől.
   
Hozzátette ugyanakkor: kérik a Heves megyei település polgármesterét, a történtek ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda. Ezt azért tartotta fontosnak nyomatékosítani, mert információik szerint ennek szervezése már múlt héten megkezdődött, és a polgármester ingyen biztosít teret a gárda megjelenésére. "Nem lenne jó, ha az egyébként indokolatlan megjelenésre ez a lövöldözés teremtene ürügyet" - mondta Horváth László.
   
A kormánypárti politikus szerint semmi sem indokolja, hogy megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda, hiszen - mint mondta - mind a közbiztonság, mind a foglalkoztatás lényegesen javult az elmúlt időszakban.
   
Kérdésre válaszolva azt mondta, a gárdisták megjelenése újra indulatokat generálna, és olyan erőket "aktivizálna", amelyek fellépésével csak a balhéról szóló "adok-kapok" indulna el.
   
Juhász Oszkár rendőrségen tett bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn, este tizenegy óra után kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján. A lövések a bejelentés szerint az épület mögötti udvarból érkeztek - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bejelentést követően a rendőrök a helyszíni szemlét megkezdték, tanúkutatást végeztek, a vizsgálat jelenleg is zajlik - tette hozzá a sajtószóvivő, aki az eljárás jelenlegi szakaszában arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a rendőrök a helyszínen találtak-e lövedékeket, illetve lövedékhüvelyeket.
   
A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről. Tábi László, a település korábbi vezetője akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.