Van baj!

Katasztrófavédelmi gyakorlat - este hat órakor megszólalnak a szirénák

Az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint hétfőn 18.00 órakor országszerte megszólalnak a szirénák - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

2011.11.21 17:15MTI

A kisgyermekes anyukák elvárásaira való tekintettel viszont a 120 másodperces teljes riadó jelzése helyett, csupán a 6 másodperces úgynevezett morgató próba jele kerül kiadásra - tették hozzá.

Az OKF felhívta a figyelmet: mivel ez egy értesítési gyakorlat, most nem kell tenniük semmit. Ugyanakkor fontos tudni, hogy minden magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgár - aki nem rendelkezik a törvényben meghatározott felmentéssel - katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi szolgálatra kötelezhető, a gazdálkodó szervek pedig gazdasági szolgáltatásra.

"A lakosok akkor is kötelesek a polgármester határozata alapján részt venni annak a településnek a mentési munkálataiban, amelynek területén tartózkodnak, ha addig még nem osztották be őket polgári védelmi szervezetbe" - írta az OKF. Ismét kiemelték: senki se telefonáljon, további információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu című honlapon. Korábban az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlata során az OKF azt közölte: lezuhant az Oberon mesterséges hold hétfőn a Középső Peremvidéken; súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, nincs áram, víz és internet, illetve elegendő midiklorián sem.

Majd később azt a tájékoztatást adták, hogy az Oberon mesterséges hold hétfő reggeli lezuhanása miatt Otoh Gunga város után Coruscant is lakhatatlanná vált; de az esemény továbbra sem érinti közvetlenül Magyarországot.

Az OKF legutóbbi felhívásában a polgári védelmi szolgálatot teljesítő gyorsreagálású egységek állományától azt kérte: a lehető leghamarabb, de legkésőbb nyolc órán belül jelentkezzen a helyi tűzoltó-parancsnokságon, vagy a kijelölt megalakítási helyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.