A könnyű sérült volt a támadó

Szörnyű: egy számítógépes játék inspirálta az iskolai késelőt

Őrizetbe vették a rendőrök a tegnap, egy tiszaújvárosi gimnáziumban történt késelés gyanúsítottját.

2011.11.17 11:15havariaPress

A 14 éves fiú, akit először a könnyebben sérült áldozatnak hittek, megtört, s bevallotta, hogy ő szurkálta meg életveszélyesen megsérült diáktársát.

A 14 éves fiú ellentmondásokba keveredett, mikor a rendőrök meghallgatták. Kihallgatásán végül megtört, s beismerte, hogy ő követte el a bűncselekményt. Elmondása szerint egy számítógépes játék, a Counter-Strike hatása alatt állva követte el a késelést.

A 14 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrök megtalálták a kést, mellyel a fiú életveszélyesen megsebesítette társát. A nyakán is megszúrt 13 éves fiút mentőhelikopterrel vitték kórházba, állapota életveszélyes volt.

A késelő fiút emberölés kísérletével gyanúsították meg. Igazságügyi elmeszakértő állapíthatja majd meg, hogy a fiú valóban a számítógépes játék hatása alatt követte-e el tettét. A fiú elmondása szerint az erőszakos játékkal mintegy másfél éve rendszeresen játszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.