Zuhan az ország?

"Bóvli kormány" - "bóvli miniszterelnök?"

Molnár Csaba kijelentette: a Demokratikus Koalíció (DK) szerint ma Magyarországnak "bóvli kormánya és bóvli miniszterelnöke van", akik gazdasági tevékenységének hatására hamarosan az egész országot is leminősíthetik a "bóvli" kategóriába.

2011.11.14 14:56MTI

A DK alelnöke leszögezte: szerinte az ország egy szakadék felé rohan és ha a kormány nem tesz gyors és hatásos intézkedéseket, akkor bele is zuhan. Éppen ezért pártja minden segítséget felajánl a kormánynak a helyzet megoldására - mondta az MSZP-ből néhány hete Gyurcsány Ferenc volt kormányfővel együtt távozott politikus.
   
Molnár Csaba emlékeztetett arra, hogy a magyar államcsőd kockázata az elmúlt 2-3 hétben jelentősen megnőtt és komoly esély van rá, hogy pár hét múlva a legnagyobb hitelminősítők a Bokros-csomagot megelőző időszak óta először "bóvli" kategóriába sorolják a magyar államkötvények megítélését. A DK szerint ennek elkerülése érdekében a kormánynak készenlétihitel-megállapodást kellene kötnie a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).
   
Molnár Csaba elmondta, hétfői sajtótájékoztatóját egy "alternatív napirend előtti hozzászólásnak" szánja, amelyhez hasonlót minden héten tartanak majd addig, amíg meg nem alakulhat frakciójuk. Ezen sajtótájékoztatók szövegét a DK írásbeli kérdés formájában el is juttatja a kormánynak, amelynek így 15 napon belül válaszolnia is kell.
   
A mostani témában a DK arra várja a választ a miniszterelnöktől, hogy tart-e igényt az ellenzék segítségére a helyzet megoldásában és ha igen, akkor konkréten milyen területeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.