"Szellemi vulkánkitörések" várhatóak?

Navracsics erősítené a természettudományos képzést

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Tudományos Hasznos Emberi (THE) elnevezésű program budapesti megnyitóján kijelentette: a kormány határozott célja, hogy a természettudományos képzésre helyeződjön a magyar felsőoktatás hangsúlya.

2011.11.08 11:21MTI

Navracsics Tibor a programról szólva úgy fogalmazott: Újabb bizonyítékát láthatjuk annak, hogy ha a magánszféra és az állam összefog a közös jó érdekében, az nagyon eredményes lehet, "mondhatnám, szellemi vulkánkitöréseket" eredményezhet. A közös jó fontosabb minden magánhaszonnál, profitnál, önös érdekénél, "ez a közös jó pedig Magyarország szellemi versenyképessége" - mondta.
   
Szavai szerint a kormány azt szeretné, ha Magyarország gazdag ország lenne Európában, hogy a most felnövők bátran tervezhessenek és meg tudják valósítani elképzeléseiket.
   
Navracsics Tibor szerint ehhez az is kell, hogy a kedden útjára indított program a tanév végéig több mint 30 középiskolába eljusson. Mint fogalmazott, ez esély arra, hogy Magyarország szellemileg versenyképes országgá váljon, hiszen a gazdasági versenyképesség alapja, "hogy okosabbnak kell lennünk a többi európai országnál".
   
Jelezte: a THE program bizonyítékul szolgál arra, hogy a magyar tudomány és kutatásfejlesztés világszínvonalú.
   
A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a kormány határozott célja, hogy a természettudományos képzés, a mérnökök, az informatikusok képzése és az ezzel foglalkozó kutatások megvalósításához szükséges szakemberek képzése a jövőben erősödjék, azaz a természettudományos képzésre helyeződjön a magyar felsőoktatás hangsúlya.
   
A THE program három éve kezdődött, célja, hogy előadásokon, látványos kísérleteken keresztül bemutassa a középiskolásoknak a természettudományokat, felkeltse irántuk az érdeklődést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.