Fátyolfelhők az égen

Enyhe, kellemes őszünk lesz a hétvégén

Pénteken hajnalban főként keleten, délkeleten és a nyugati határszélen már megjelenhetnek fátyolfelhők az égen, máshol többnyire derült lesz az ég.

2011.11.04 07:38MTI

Többfelé lesz párás a levegő, északkeleten, keleten és délnyugaton köd is képződik, illetve ott az alacsony szintű felhőzet is borult eget okozhat. Nyugaton, északnyugaton és a Dél-Alföldön időnként élénk lesz a délkeleti, déli szél, a minimumok -2 és +8°C között alakulnak, északnyugaton lesz a legenyhébb az éjszaka - írja az Időkép.

Napközben eleinte sok napsütésre készülhetünk fátyolfelhőkkel, majd délutántól megvastagszik a felhőzet és estétől északkeleten kisebb eső, zápor is lehet.

A pára-és ködfoltok északkeleten, illetve délnyugaton lehetnek tartósak. Több helyen megélénkül, nyugaton, északnyugaton időnként megerősödik a déli, délkeleti szél, 11 és 18°C közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton hajnalban délnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, máshol még erősen felhős marad az ég, és északkeleten kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délnyugaton helyenként ismét kialakulhat köd. Főként nyugaton, északnyugaton és a Dél-Alföldön lesz továbbra is élénk a délkeleti szél, 5 és 11°C közötti minimumokra van kilátás.

A következő napokban marad az enyhe idő, elsősorban az időszak vége felé jelenhetnek meg ismét ködfoltok. Főként hétfőn délnyugaton, nyugaton kisebb eső is lehet. Gyakran lesz élénk a szél.

Orvosmeteorológia

Pénteken továbbra sem terheli front a szervezetünket, a sok napsütés jó hatással van a közérzetünkre. A reggeli nyirkos levegő miatt a reumatikus és ízületi betegségekben szenvedők fokozódó fájdalmat tapasztalhatnak. Közeledik az influenzaszezon, ezért érdemes odafigyelni immunrendszerünk erősítésére, ezt főleg folyamatos vitaminpótlással, valamint rendszeres mozgással érhetjük el.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken hajnalban főként északkeleten, keleten és délnyugaton nehezítheti köd a közlekedést. Napközben is elsősorban északkeleten és délnyugaton lehetnek tartósabban párás, ködös tájak rossz látási viszonyokkal. Estétől északkeleten kisebb eső is kialakulhat, melynek hatására nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak arrafelé. A több helyen élénk, nyugaton, északnyugaton időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napi középhőmérséklet csökkenésével lassan időszerűvé válik a téli gumik felszerelése. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Hazánk területén egyelőre hótakaró nem található. A következő egy hét folyamán havazás még nem valószínű.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.