Időjárás-előrejelzés

Nem lesz olyan vészes a hétvége

A következő napokban észak felől súrolnak bennünket majd a frontok, hatásukra időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és kisebb csapadék is kialakulhat, valamint többször is megélénkülhet a szél. A hét közepéig erősödik a nappali felmelegedés.

2011.10.08 08:41idokep.hu

Szombaton napközben keleten is felszakadozik a zárt felhőtakaró, felhőátvonulásokra számíthatunk, szórványosan kialakuló záporokkal, melyekbe elsősorban a hegyvidéki területeken akár hódara, jégdara is vegyülhet. Élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a nyugati, északnyugati szelet, mindössze 11 és 16°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap keleten változóan, máshol gyengén felhős vagy derült időre ébredhetünk. A szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, olykor erős lökések. A minimumok 1 és 7°C között alakulnak, helyenként talajmenti fagy várható. Napközben keleten, délkeleten lesz több felhő, máshol a többórás napsütést csak időnként felhősödés zavarhatja. Néhol - elsősorban a Duna-Tisza közén - kialakulhat gyenge zápor. Élénk, főként a Dunántúlon erős lesz az északi, északnyugati szél, 11 és 16°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Balatoni előrejelzés

Szombaton gyors felhőátvonulásokra számíthatunk, melyekből futó záporok is kialakulhatnak - a Bakonyban hózápor, hódara zápor sem kizárt. Az élénk északnyugati szelet továbbra is erős lökések kísérhetik! Napközben 13-14°C körül alakul a hőmérséklet. A Balaton vize Siófoknál 18°C-os, a Velencei-tó 17°C-os.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.