Eldobja liberális nézeteit az MSZP

Gyurcsányék az új SZDSZ?

Balogh András, az MSZP elnökhelyettese kijelentette: a Demokratikus Koalícióval az a csoport vált ki az MSZP-ből, amely részben az SZDSZ nyomdokain azt az ultraliberális gondolkodásmódot képviseli, amely annyi kárt okozott a magyar társadalomnak és a magyar szocialistáknak is.

2011.10.28 16:09MTI

Mindez azt jelenti, hogy a Gyurcsány-csoport távozásával az MSZP szakít, az egykor a szociáldemokrata pártokban is divatos szociálliberális nézetekkel - közölte sajtótájékoztatón a szocialista párt országos elnökhelyettese.
   
Ugyanis az MSZP demokrácia-felfogása szerint nem elegendő egyszerűen biztosítani a szabadságjogokat, hanem meg kívánják teremteni az emberek szabadságának alapjait, ami a klasszikus szociáldemokrata álláspont - tette hozzá a politikus, aki a párt kongresszus felkészülésének jegyében látogatta meg a Heves megyei pártszervezetet.
   
Balogh András hangsúlyozta, hogy a Demokratikus Koalíció kiválása nem jelent pártszakadást, csupán egy hangos és erőszakos csoport vált ki az MSZP-ből.
   
Ez egy szükségszerű folyamat volt, hiszen immár nem pusztán több irányzat létezett az MSZP-ben, hanem tarthatatlanná vált a helyzet, mert a párton belül egy új párt született.
   
Ebben a helyzetben egy határozottan baloldali, a résztvevők érdekeit is képviselő szociáldemokrata pártot kívánnak kialakítani. Ugyanakkor egyértelműen hitet tesznek a hazafiság és a nemzeti elkötelezettség mellett is.
   
Ez egyben határozott szakítást jelent az olyan ultrabaloldali és anarcholiberális nézetekkel, amelyeket a demokratikus koalíció képvisel - fogalmazott a politikus.
   
Arról is beszámolt, hogy kapott egy levelet az MSZP EP-képviselőitől, valamennyi képviselő aláírásával, amelynek az a lényege, hogy Martin Schulzal, az EP szociáldemokrata frakciójának vezetőjével egyetértésben az EP szociáldemokrata, szocialista frakciója egyértelműen az MSZP-t tartja a baloldal egyetlen magyarországi képviselőjének.
   
Ez összefügg azzal, hogy a nemzetközi szociáldemokrata mozgalmon belül is új irányzatok erősödtek meg, ami egyértelműen a Tony Blair egykori brit miniszterelnök nevével fémjelzett irányzat végét jelenti - vélekedett Balogh András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.