Az "ultrafeminizmus vadhajtása"?

KDNP: nem a női kvótarendszerre

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elutasítja a női kvótarendszert, azt diszkriminatívnak tartja.

2011.10.20 14:17MTI

Ezt mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, aki szerint a női kvóta nem más, mint az "ultrafeminizmus vadhajtása, torzszülöttje".
   
A kvótarendszer nem a rátermettséget szabja a mandátum feltételéül, hanem a nemi hovatartozást - jelentette ki, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy a nők a közéletben megfelelő szerepet kapjanak.
   
Szerinte ehhez két út vezet: az egyik, amelyik a természetes fejlődésnek ad lehetőséget, a másik az erőltetett kvótarendszer. Utóbbit semmiképpen sem tudják támogatni - rögzítette.
   
Harrach Péter úgy fogalmazott, az ultrafeminizmus a nők szempontjából "a legkártékonyabb eszmeiség", amely azt mondja, hogy a nő elsősorban a hivatásának él, és nem beszél a legfontosabb célról, a legnagyobb örömet jelentő feladatról, az anyaságról, és arról, hogy a nő családban, és a hivatását megkeresve jelenjen meg a társadalomban. 
   
Az LMP-s Ertsey Katalin szerdai felvetéséről, miszerint ha nem fogadja el a parlament a női kvótát, a Fidesznek - egy egészséges versengést elindítva - legalább 35 százalékban kellene i jelölteket szerepeltetni a listáján a következő választásokon, azt mondta: minden párt annyi jelöltet indítson, ahány jelölt a párton belül arra alkalmas. Ha ez női jelölt, akkor nőt, ha férfi, akkor férfit - fogalmazott azt megerősítve, hogy az elsődleges szempontnak a rátermettségnek kell lennie.
   
"Mint ahogy azt sem határozzuk meg, hogy hány orvos vagy jogász legyen a jelöltek között, ugyanúgy nem határozzuk meg azt sem, hány nő vagy férfi legyen" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.
   
Csontos Szandra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség képviseletében azt mondta, hogy a nőknek és a férfiaknak egyaránt megvan a társadalomban betöltött természetes szerepük, és ebben a család és a munka egyaránt megjelenik. Kitért arra, hogy a szervezetben a nők 40 százalékos arányban képviseltetik magukat, és hozzátette: a női politikai szerepvállalás nem áll szemben a női tradicionális szerepekkel. Egy jól működő politikai közösségben a szerepvállalás nem lehet kor és nem függvénye - mutatott rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.