Hagyó Miklóst se hagyták el

Havas Szófia is gyanúsított

Már másfél tucatnyi gyanúsítottja van - Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettessel együtt - az előző ciklusban a városházi fiktív megbízások miatt indított nyomozásnak.

2011.10.14 07:09ma.hu

A BRFK a napokban Havas Szófia ma is aktív, más ügyekben is érintett szocialista politikust gyanúsította meg. A több tíz milliós károkozás felelőseit kereső eljárásban a Demszky-féle városvezetés számos tagja és hivatalnokok is szerepelnek - olvasható a Magyar Nemzetben.

Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a napokban Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselőt. Horváth Katalin Fanni szóvivő megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) januári feljelentése alapján már 18 gyanúsítottja van az ügynek.

Összesen 32 millió forintnyi közpénz kifizetése után nyomoz a rendőrség.

Havas az előző ciklusban egészségügyi tanácsnok volt, az adatok szerint tanácsnokként bruttó 2,8 millió forintnyi kifizetést engedélyezett - a teljesítések igazolása előtt - 2008-ban egészségügyi tanácsadói, szakértői szerződéseknél.

A feladatok teljesítését, a jogosultságot okmányok alapján nem ellenőrizte, a 2009-es és 2010-es kifizetéseknél pedig még dokumentumok sem álltak rendelkezésre. Horváth Katalin Fanni elmondta: a rendőrségre e hét keddre beidézett Havas Szófia nem tett vallomást, a nyomozást pedig, a BRFK kérésére, várhatóan december elejéig meghosszabbítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.