Visszavonta a plázastopról szóló javaslatát a párt

A porba hullott az LMP zöldje?

Varga Géza jobbikos képviselő azt mondta: a Jobbik szerint azzal, hogy az LMP hétfőn visszavonta a plázastopról szóló törvényjavaslatát, azzal tulajdonképpen az "LMP arcáról elfújta a szél a zöld álarcot, amire az volt írva: fenntarthatóság".

2011.10.11 14:41MTI

Szabó Rebeka (LMP) szintén kedden beszélt arról, hogy pártja azért vonta vissza a plázastopról szóló törvényjavaslatot, mert az ahhoz benyújtott kormánypárti módosítók még a jelenleginél is rosszabb helyzetet teremtenének. A javaslatot eredetileg jegyző politikus szerint a fideszes indítványok egy központi hatóságot hoztak volna létre, amellyel "a bevásárlóközpontok létesítését kísérő korrupciót is központosítanák".
   
A Jobbik szerint ugyanakkor az LMP által beterjesztett javaslat is a fenntarthatóság helyett csak a "multinacionális cégek további terjeszkedéséhez készítette volna elő az utat". Varga Géza leszögezte: a javaslat ugyanis csak a 400 négyzetméternél nagyobb plázák és hipermarketek esetében szabályozta volna az engedélyezés feltételeit, csakhogy "ez a piac jelenleg már túltelített" és a multinacionális cégek inkább kisebb méretű boltok nyitását tervezik, amelyre nem vonatkoztak volna a szabályok.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.