Kormányablakok nyílhatnak a vasúti pályaudvarokon

Sínen vagyunk: minden út a kormányhoz vezet

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közölte: a vasúti pályaudvarok rendbetételét tervezi a kormány, az épületekben pedig kormányablakokat nyitna.

2011.10.07 15:30MTI

A rendezvényen kifejtették: a vasúti közlekedés fejlesztésével is foglalkozó Baross Gábor-terv tartalmazza majd a MÁV-pályaudvarok rendbetételének koncepcióját.

A terv az, hogy a pályaudvarok közlekedési és kereskedelmi központokká váljanak, ahol - akár a megyei jogú városok esetében - kormányablakok is működhetnének; utóbbira európai uniós források is igényelhetők.
   
A tájékoztatás szerint heteken belül megkezdődnek a tárgyalások a pályaudvarok területén található utasellátók működtetőivel.
   
A sajtóbeszélgetésen több más kormányzati beruházási tervről is beszámoltak. Eszerint még ebben a ciklusban megtörténhet a budai Várbazár felújítása, a Budapesten működő állami, kormányzati feladatot ellátó levél- és irattárakat pedig egy közös helyre telepítenék, a MÁV északi járműjavítójának épületébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.