Egyeztetések folynak a kormány átalakításásról

Falus Ferenc lehet az egészségügyi miniszter, a GKM élére pedig Bajnai kerül?

Érdemi döntés még nincs, de folynak a háttéregyeztetések a kormány átalakításáról - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, egyesek csak egy-egy részterületen változtatnának, mások - köztük Sárközy Tamás professzor - átfogó szerkezetátalakítást javasol.

2008.04.15 07:23Népszabadság Online

Egyelőre annyi biztos, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nem marad érintetlen: az újság információi szerint megkapja majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól, így létrejön egy fejlesztéspolitikai csúcstárca élén Bajnai Gordonnal, akit valamelyik szocialista frakciótag válthat az ÖTM élén. A közlekedési terület önállóvá válhat.

Az egészségügyi tárca élére állítólag az ÁNTSZ vezetőjének, Falus Ferencnek a neve került szóba, és felvetődött az is, hogy ismét szétválasztják az Oktatási és Kulturális Minisztériumot.

Várhatóan a Környezetvédelmi Minisztérium (KVM) bársonyszéke is megüresedik: esélyesként tartják számon Oláh Lajost, a szocialisták Hajdú-Bihar megyei elnökét, a környezetvédelmi bizottság tagját, illetve Baja Ferenc MeH-államtitkárt, a Szocialista Platform elnökét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.