Az egyetlen nyertes terület

Cséfalvay: több lesz a pénz, ha okosak leszünk

Magyarországon még mindig gyengélkedik a kutatás-fejlesztés és innováció, miközben a 2014-20-as új tervezési-költségvetési időszakban ez lesz az egyetlen nyertes terület az unióban - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

2011.09.26 09:09MTI

Az Európai Unió következő költségvetésében 80 milliárd euró áll a kutatás-fejlesztés és innováció céljára, s ez az egyetlen terület, ahol az EU büdzsé nő.

Cséfalvay Zoltán
véleménye szerint a pénzhez úgy lehet hozzájutni, hogy jónak kell lenni, ráadásul sokaknak kell jónak lenni.

A kormány adókedvezménnyel támogatja a k+f és az innovációs tevékenységet: a nagyvállalatok adókedvezménye 25, a kis- és középvállalkozásoké 35, a fiatal, innovatív vállalkozásoké 60 százalék, amit a társasági adó-alapból lehet levonni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.