Megismétlődhet 2006 utcai zavargássorozata?

Morvai lángba borítaná az országot?

Őszöd után öt évvel újabb bűnbak került az örökös elégedetlenkedők középpontjába. Ezúttal a bankárok ellen citálja utcára híveit Morvai Krisztina, aki szerint illene hetente egy vonulásos demonstrációt tartani a bankárbűnözők ellen valamelyik bank elé.

2011.09.19 15:37ferrer- ma.hu

Veszélyes ukázt adott ki az őszödi beszéd ötödik évfordulóján Morvai Krisztina. Emlékszünk 2006-ra, amikor heten keresztül folyt az utcai haddelhadd, amit elsősorban az ország sínylett meg, hiszen eredményre nem vezetett, de cserébe turisták tízezrei mondták vissza szobafoglalásaikat, és éveken keresztül hallani sem akartak magyarországi utazásról. Ráadásul akkor is békésen indult minden, a Kossuth téren a verbalitás volt a domináns, mígnem Toroczkai László át nem vezényelte az embereket az MTV-székház elé, és elkezdődött az ostrom. Az MTV munkatársainak nem esett ugyan bántódása, de 113 rendőr és mintegy 50 demonstráló megsebesült. Az okozott kár csaknem 232 millió forint volt.

Morvai Krisztina ezúttal a bankok elé szervez tüntetéseket. És hogy kérdés se maradjon híveiben, elsőre definiál: a bankárbűnözők ellen menetelnének majd Budapest utcáin. Azon vezetők ellen, akik bankjában feltehetőleg ott fekszik hitelszerződéseik jó része. Vajon hogyan tudja majd visszatartani az elégedetlenkedőket, ha retorzióra adják fejük? Márpedig a svájci frank árfolyamának meredek emelkedése után nem lenne meglepő, ha egy féltégla landolna valamelyik pénzintézet bejáratának ablakán. Ahogy az sem, ha követné egy második, majd egy harmadik…

Ráadásul a politikai helyzet is erősen emlékeztet az öt évvel ezelőttire. Nemrég jelentettek be egy nem-megszorítást, mégis emelkedni fog az áfa, néhány céges adó, egyszóval drágább lesz az élet. Az emberek egyre elégedetlenebbek, minden többe kerül majd, sőt a hiteltörlesztők részlete sem apad. És akkor jön Morvai, hogy tüntessünk a bankárbűnözők ellen. Maga a kifejezés is érdekes. Bűnözőknek nevezi őket, ami után nem lenne csoda, ha találkozásuk esetén két pofonnal nyitnának köszönés helyett a tüntetők, hiszen egy ilyen fogadtatás kijár a bűnözőknek. És ha jól esett az a két pofon, miért ne néznénk be abba az átkozott bankba? Miért ne borogatnánk néhány irodai asztalt, és miért ne törnénk fel a széfeket?

De miért ne lehetne inkább elfelejteni a bankok elleni tüntetéssorozatot? Mert ugye azt még ők sem hiszik, hogy a bankárbűnözőknek megesik a szívük, és elengedik a kamatot?!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.