Promenád a gyönyörbe

Birtokvédelmet kaptak: nem börtön már a Mammut

Részleges birtokvédelmet kapott a Mammut 2-ben lévő Promenád kávézó a II. kerületi önkormányzattól, így több hét után elhagyhatja a kávézót Király Lajos és Zentai Zoltán, akik önként vállalták "fogságukat".

2011.09.15 17:39MTI

Ezt közölte Menyhért Mészáros László, a létesítményt bérlő cég sajtótanácsadója csütörtökön.

Elmondása szerint a részletes birtokvédelem alatt tovább folytathatják a tárgyalást a Mammut vezetőségével a helyiség további bérléséről, és néhány héten belül újra kinyithatnak. Emlékeztetett, hogy a bevásárlóközpont vezetőségével azért kezdtek tárgyalásokat, mert lejárt a tíz évre kötött szerződésük, amelyet opcióként a cég meghosszabbíthat.

Az árról azonban nem sikerült megállapodniuk, ezért a Mammut lezáratta a kávézót augusztus 23-án. Két munkatársuk ekkor ment be a kávézóba, és azóta is ott tartózkodtak.

Menyhért Mészáros László elmondta, addig tárgyalnak a Mammuttal a bérleti díjról, amíg meg nem állapodnak. Szőke Tamás, a Mammut Zrt. marketingvezetője közleményben reagált, azt írta, a határozat kizárólag a birtoklás kérdésében foglalt állást, a jogvita alapját képező véleménykülönbség eldöntése bírósági hatáskörbe tartozik. Kézhez vették az illetékes polgármesteri hivatal határozatát is, amelyben úgy foglaltak állást, hogy a kávézót üzemeltető Mimezin Kft. működési engedélyét visszavonták - közölte a Mammut.

Sajtóértesülések szerint a II. kerületi önkormányzat első fokon csak a kávézó 45 négyzetméteres beltéri részét adta vissza birtokvédelemmel az üzemeltetőnek, de teraszt nem, mivel arra nincs, és soha nem is volt szerződése a Mimezin Kft.-nek.

Az önkormányzat megszüntette a cég működési engedélyét, ezért azt újra be kell adnia, addig viszont, amíg nincs szerződése a hely bérlésére a Mamuttal, erre nincs lehetősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.