Visszavonnák Gergényi kitüntetéseit is

Feljelenti Kertészt a Jobbik

A Jobbik fővárosi közgyűlési frakciója indítványozza Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány kitüntetéseinek visszavonását.

2011.09.13 11:10ma.hu

Gergényi a 2006-os őszi rendőri túlkapások idején tanúsított parancsnoki tevékenysége miatt méltatlanná vált a Fővárosi Közgyűlés által adományozott Budapestért Díjra csakúgy, mint a Főváros Közbiztonságáért Emlékérem birtoklására – írja a Jobbik közleményében.

Gergényit időközben a katonai ügyészség meg is gyanúsította a terhére rótt cselekmények elkövetésével. A fővárosi Jobbik-frakció a témában előterjesztést készített a közgyűlés szeptember 21-i ülésére.

Kertész Ákos amerikai-zsidó-magyar író kijelentéseivel kapcsolatban ugyanakkor a Jobbik emlékeztet arra, hogy a politikai pártok közül elsőként kezdeményezte a Budapest Díszpolgára címének visszavonását. Örömünkre és megelégedésünkre szolgál, hogy ezek után a fővárosi Fidesz-frakció magáévá tette a javaslatot - közli az ellenzéki párt.

A Jobbik azonban itt nem áll meg és közösség elleni izgatás bűncselekményének gyanújával feljelentést tesz az ügyészségen – olvasható a Jobbik közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.