Szerdától jön a meleg koraősz

Indiánnyár: marad a kánikula

Hétfőn napközben nyugat, északnyugat felől többször megnövekszik a felhőzet, de emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is valószínűek, a legtöbb napsütés délkeleten lesz.

2011.09.12 08:04ma.hu

Főként nyugaton és északkeleten kialakulhat helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar. Egyre több helyen megélénkül eleinte a délnyugati, majd egyre inkább az északnyugatira forduló szél, főként a Dunántúl északi részén erős lökések is előfordulhatnak - jelenti az Időkép.

Délután 26 és 33°C között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb. Kedden hajnalban már többnyire derült lesz az ég hazánk fölött, inkább csak északkeleten lehet kevés felhő az égen. Mérséklődik a szél, 12 és 17°C közötti minimumokra van kilátás.

Napközben országszerte derült, napos időre van kilátás, csak kevés felhő jelenhet meg az égen. Északon időnként megélénkülhet a nyugati, délnyugati szél, 26 és 31°C közé emelkedik a hőmérséklet. Szerdáig kánikulai időre készülhetünk, majd egy hidegfront mögött hűvösebb levegő érkezik hazánkban, ezért a hét második felére bár megszűnnek a 30°C körüli hőmérsékletek, kellemes hőmérsékletekre számíthatunk továbbra is, igaz a hajnalok hűvösebbek lesznek.

Számottevő csapadék nem lesz.

Balatoni előrejelzés

Hétfőn nyugat, északnyugat felől többször megnövekszik a felhőzet, emellett délelőtt kevesebb, délután több napsütésre számíthatunk. Csapadék várhatóan nem lesz. Élénk, olykor erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Délután 27-28°C körül alakul a hőmérséklet. A Balaton vize Siófoknál 22°C-os, a Velencei-tó 21°C-os.

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetet. A frontérzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység, a görcsös panaszok erősödése jelentkezhet. A tüneteket az élénk, néhol erős szél is súlyosbíthatja. Az erősen felhős időben nem lesz számottevő az UV sugárzás.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn északkeleten és nyugaton helyenként kialakulhatnak záporok, gyenge zivatarok átmenetileg nedves, csúszós útszakaszokat okozva. Az élénk, időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.