A rossz időjárás hátráltatja a mentést

Ma már nem keresik a magyar turistanőt az olasz hegyimentők

Felfüggesztették az olasz hegyi mentők kedd este a Monte Amarónál szurdokba zuhant fiatal magyar turistanő keresését, mivel a rossz időjárási viszonyok akadályozták a helikoptereket a nő pontos helyének meghatározásában.

2011.08.10 10:45MTI

Közben kiderült, hogy a bajba jutott turista legalább nyolcórás gyalogútra van a hegyi mentők blockhausi bázisától.

A mentők ezután úgy döntöttek, hogy szerda reggel folytatják a keresést. A magyar turistanőnek még szombat reggel veszett nyoma, amikor elhagyta táborhelyét a Mammarosa hegyi szálloda körzetében, Abruzzo régióban.

A lány sms-t küldött magyarországi rokonainak, s azok tájékoztatták az olasz hatóságokat. Kedd délután az olasz hegyi mentők arról számoltak be, hogy a turistanőt sikerült megtalálni a Monte Amaro egyik völgyében, s a gyorsabb mentés érdekében egy helikoptert is bevetettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.