Karácsonyék sikere?

16-ból 10: már a népszavazós aláírásokra gyúr az LMP

A frakcióvezető-helyettes az LMP sikerének mondta, hogy az OVB tizenhat népszavazási kezdeményezésük közül tízet jóváhagyott.

2011.09.02 08:48ma.hu

Az Országos Választási Bizottság az LMP tizenhat népszavazási kezdeményezése közül tízet jóváhagyott - jelentette be csütörtökön az ellenzéki párt.

Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettese a Kossuth Rádió reggeli műsorában az LMP sikerének nevezte a döntést, és elmondta: reményeik szerint ezekben a kérdésekben hamarosan elkezdhetik az aláírásgyűjtést, majd az év végén, de legkésőbb a jövő év elején meg is lehet tartani a népszavazást.

Az ügy tavasszal kezdődött: az LMP ekkor nyújtotta be népszavazási kezdeményezését az OVB-hez. Az OVB döntése még nem jogerős - a legtöbb kérdés elsősorban a munkavállalókat érintő kormányzati intézkedésekre irányul, de bekerült a kérdések közé egy, a tankötelezettség korhatárára vonatkozó felvetés is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.