Szociális katasztrófa van elszabadulóban?

"A kormány klottgatyában nyaral és hagyja megdögleni a magyar embereket"

A Jobbik szerint az utóbbi időszakban történt gyilkosságokból és öngyilkosságokból is az látszik, hogy "szociális katasztrófa van elszabadulóban".

2011.08.22 14:10MTI

Z. Kárpát Dániel képviselő hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott "a kormány klottgatyában nyaral és hagyja megdögleni a magyar embereket".
   
Az ellenzéki politikus szerint "látható az utóbbi időszak gyilkosságaiból és öngyilkosságaiból is, hogy egy szociális katasztrófa van elszabadulóban", amellyel a kormány önös gazdasági és politikai érdekei miatt nem törődik.    

Z. Kárpát Dániel szerint "ezt mutatja a devizahitelesek problémáinak rendezése is, amit nemes egyszerűséggel áttoltak a következő ciklusra".    

A jobbikos képviselő hangsúlyozta: az "egyre mélyülő devizahiteles krízis magyar családok tízezreit sodorja olyan helyzetbe, hogy  kétségbeesetten vesznek fel hiteleket olyan helyekről, ahonnan előtte eszükbe sem jutott volna" és ezzel az uzsora tevékenységek szaporodnak.    

A Jobbik éppen ezért továbbra is fenntartja a szociális kártya országos bevezetésének fontosságát. Az ellenzéki javaslat értelmében a segélyek és szociális ellátások legfeljebb 20 százalékát kaphatnák meg a jogosultak készpénzben, a maradék 80 százalék pedig szociális kártyára érkezik.

Ezzel a kártyával a helyi kisboltokban lehetne vásárolni többek között helyi termelők áruit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.