Húszmilliárd forintnyi közbeszerzési megbízás

Ha szoci barátja van, nem kell fizetnie a vállalkozónak?

Csaknem húszmilliárd forintnyi közbeszerzési megbízást kapott az elmúlt nyolc évben az a pécsi nagyvállalkozó, akit tíz alvállalkozója jelentett fel a Legfőbb Ügyészségen.

2011.08.10 08:14ma.hu

Az MSZP-s korábbi városvezetéssel igencsak jó kapcsolatokat ápoló építőipari cég tulajdonosa júniusban megvált a birtokától, előtte pedig még a cég tőkéjét is leszállították - írja a Magyar Nemzet.

Még a NATO-beszállítók között is megtalálható a korábban pécsi székhellyel működő, ám néhány éve Budapestre átköltözött Bayer-Center Építőipari Kft. A társaságot 1997-ben alapította Bayer József, aki egyszerű kőművesből vált az állami milliárdos megbízásokat kapó cég vezetőjévé.

Bayer cége igencsak jól prosperált az elmúlt évtizedben, a vállalkozás a kétezres évek elejére már megerősödött. 2004-től az ország szinte minden tájáról sorra jöttek az állami, önkormányzati szférából a megrendelések: közbeszerzési kiíráson nyert megbízást a veresegyházi önkormányzat szabadidős és gazdasági innovációs centrumának megvalósítására 391 millió forint értékben, a Pécsi Tudományegyetem onkoterápiás épületegyüttesének bővítésére és átalakítására 174 milliót nyert, de épített már 150 férőhelyes szociális otthont 614 millióért is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.