Kihozta belőlük a fociszeretet

Csipetnyi rasszizmus: kibukott a náci a jobbikos strómannból?

"Szegény, szerencsétlen, nyálfolyató": csak néhány jelző Bayer Zsolt csípősre sikerült jegyzetéből, melyben a Jobbik országgyűlési képviselőjét állította pellengérre. A célszemély - hol másutt - a kurucz.info-n válaszolt: zsidózni tehát neki is szabad, nem csupán Bayernak. Vagy mi.

2011.07.21 16:10ma.hu

"Az Ajax Amszterdam, a helyi gyémántkereskedők csapata is örökre zsidó marad, hiába játszik benne egyszerre 9-10 néger" - és ez csak egy sor Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselőjének válaszcikkéből, melyet Bayer Zsolt MTK című, a Magyar Hírlapban megjelent cikkére szánt riposztként.

A két fél között már korábban sem volt rózsás a viszony: Lenhardt már korábban is "jellemtelen", megvesztegethető emberként jellemezte Bayert (2010. március 06.: "Mennyit kaptál ezért a cikkért?"), amiért a "Zsoca odacsapott a Jobbiknak".

Az újabb csörte Lenhardt Balázs parlamenti produkciója után esett: „Ne legyünk azonban szűkkeblűek, volt oka a magyar futballszerető társadalomnak egyéb szinten is az örömre. Kiesett ugyanis az NB I.-ből az MTK csapata. S meg kell mondjam, hogy ez klubhovatartozástól függetlenül a magyar futballszurkolókban osztatlan örömet váltott ki, mert Lipótváros büszkesége, amely a hazai mezőnyben egyébként egy idegen testet képez, sosem volt az átlagszurkoló kedvence.” - mondta felszólalásában a jobbikos képviselő.

Bayer Zsolt erre reagálva többek között ezt írta: "Lenhardt Balázs szája ezen a ponton kezd el habzani, mivel összeomlani látszik az idiótákra oly jellemző, kikezdhetetlen és hibátlan világkép…", majd felhívja a képviselő figyelmét azokra a nevekre is, akik az MTK-ból kinőve lettek olimpiai bajnokok.

Lenhardt ezek után ekképp próbált tromfolni: "De ez semmit nem változtat azon az egyszerű tényen, amit elmondtam: az MTK zsidó csapat, ezért nem szeretjük. Jogunk van hozzá. Még akkor is, ha Strasbourgig rohan panaszával Stern Péter – van, aki e nevet nem ismeri?! –, az MTK baráti körének elnöke. S egyetért velem a hazai szurkolótársadalom többsége, Újpesttől Kispestig, Zalaegerszegtől Kaposváron át Debrecenig, ha tetszik nektek, ha nem. Az MTK nem csupán alapítása, múltja, tradíciói miatt zsidó, de a jelene is az: Várszegi Gábor a klubtulajdonos és Deutsch Tamás, a Fidesz díszzsidaja a klub elnöke."

A cikk, információink szerint a Magyar Hírlapban jelent meg, de a szerkesztőség azt túl keménynek találta. Lenhardt ellenben nem nyáladzott, és ezt videófelvétel bizonyítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.