A párt elhibázott lépésnek tartja

A Jobbik a budapesti dugódíj ellen

A Jobbik szerint a budapesti dugódíj tervezett bevezetése elhibázott lépés, a párt azt az autósokra kivetett "újabb sarcnak" tartja.

2011.07.21 13:13MTI

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke csütörtöki, fővárosi  sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lehet szempont a bevétel termelése, mert az unió a közösségi közlekedés fejlesztését 80-90 százalékban támogatja.
   
Rámutatott arra, hogy a dugódíj tervezésekor 5 százalékos forgalomcsökkenéssel számoltak, ekkora mértéket viszont a közösségi közlekedés fejlesztésével is el lehetne érni.
   
Hozzátette: horribilis nagyságú összeg az a 22-37 milliárd forint, amelyet a dugódíj bevezetésére és a rendszer fenntartására terveznek elkölteni. A bevétel mértéke emellett kétséges, a rendszer soha nem fog nyereséget termelni, a Parking Kft.-nek is plusz közpénzt kell jelenleg adni azért, hogy működőképes maradjon - mondta a politikus.
   
A dugódíj bevezetése álláspontja szerint a szolgáltatások árát is emelné, a belvárosi üzletek forgalmát pedig csökkentené, ezért a kis- és középvállalkozók "tömegesen" mehetnek tönkre.
   
Staudt Gábor szerint a parkolási díjak is egyfajta dugódíjként működnek, ezért a józan, megfontolt és célirányos közlekedésfejlesztésre kellene inkább koncentrálni.
   
A dugódíjat Budapest a 4-es metró átadását követően vezetné be, mivel ez feltétele volt a projekt unió általi támogatásának. A jobbikos képviselő azt mondta, felül kell vizsgálni ezt az álláspontot. Szerinte, ha az unió látja, hogy hatékonyan tudják a közlekedést fejleszteni, akkor nem fognak ragaszkodni a dugódíj bevezetéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.