Gyanúsítottként hallgatta ki

Staudt Gábor abszurdnak tartja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentene

Staudt Gábor továbbra is abszurdnak tartja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelente - közölte szerdán újságírókkal a képviselő, aki arra reflektált, hogy július 14-én az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki egy rágalmazási ügyben.

2011.07.20 13:39MTI

A politikus újra kijelentette, hogy politikai koncepciós átvilágítás áldozatának" tartja magát és képviselőtársait.

A Magyar Nemzet szerdai számában írta meg, hogy Staudt Gábort a Központi Nyomozó Főügyészség nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A napilap ismerteti, hogy az ellenzéki képviselő a gyanú szerint Balajti Lászlónak, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatójának sérelmére követett el törvénysértést azután, hogy a polgári elhárítás a C típusú átvilágításban nemzetbiztonsági aggályokat fogalmazott meg róla és más képviselőtársairól.

Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a Balajti László feljelentésére indult eljárást közváddal üldözendő cselekmény gyanújával folytatják, mert az AH vezetőjét mint hivatalos személyt, annak hivatalos eljárásában érte rágalmazás. Staudt Gábor újságírók előtt úgy fogalmazott, örül annak, hogy valamiféle eljárás elindult a C-típusú átvilágításokkal kapcsolatban és a Balajti-ügyben”. Mint mondta, annak már kevésbé örül, hogy az ügyészség ehhez azt választotta, hogy először őt hallgatták meg.

A képviselő arra viszont emlékeztetett, hogy az ügyben ő maga kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését az Országgyűléstől.

A C-típusú átvilágítása kapcsán továbbra is fenntartotta viszont azt a véleményét, hogy politikai típusú átvilágítás áldozatának” tartja magát és képviselőtársait. Meglátása szerint ezt támasztják alá az átvilágításakor készült, azóta nyilvánosságra került szakvélemények is. Hozzátette, a nyilvánosságra kerülés bizonyítja, hogy korábban ezeket az iratokat jogtalanul titkosították. Kitért arra is, hogy pótmagánvádas ügyet kezdeményezett Balajti László ellen.

Mint mondta, szeretné, ha azt minél hamarabb tárgyalnák, mert akkor a bíróság előtt felteheti az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kérdéseit. Kinek a megrendelésére, miért, hogy születtek ezek a szakvélemények, mik támasztják alá, hogy én nemzetbiztonsági kockázatot jelentek több társammal együtt” - sorolta a kérdéseket a politikus.


Hangsúlyozta: az újbóli átvilágításáról szóló, március 30-án beadott kérésükre egyelőre semmilyen visszajelzést nem kaptak, annak ellenére, hogy a törvény szerint az eljárást hatvan nap alatt kell elvégezni.

Végül leszögezte, mindent meg fog tenni, hogy az átvilágítási botrány” kapcsán mindenki megtudhassa a tényszerű igazságot illetve, hogy megtalálhassák a politikai és adott esetben a személyes felelősöket is”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.