Staudt Gábor Demszkyt kérdezné

Feljelentést tett a Jobbik a Fővárosi Vízművek ügyében

A Jobbik hivatali visszaélés, illetve hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a Fővárosi Vízművek ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon; Staudt Gábor, a párt fővárosi elnöke Demszky Gábor felelősségét is vizsgáltatná.

2011.05.11 12:49MTI

A politikus közleményében hangsúlyozta: feljelentését egy, a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Fővárosi Közgyűlés között 2005-ben létrejött ingatlan-hasznosítási szerződés miatt tette.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ennek értelmében a két fél több száz, a főváros tulajdonában álló szolgálati lakás - bérlők részére történő - értékesítésében állapodott meg, de a gyanú szerint az ingatlanok árát lényegesen a piaci ár alá becsülték.

A lakások eladása a vízművek feladata volt, az értékesítésekre azonban csak részlegesen került sor, a megmaradt ingatlanok - szintén áron alul - a cég tulajdonába kerültek - fűzte hozzá.

Staudt Gábor szerint az ügylet jelentős vagyonvesztést okozhatott a Fővárosi Önkormányzat és a fővárosi polgárok számára, a megállapodást pedig Demszky Gábor írta alá, ezért a korábbi főpolgármester személyes felelősségét is vizsgálni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.