Egyeztetett ma az MTVA és a közmédia

A közmédia szakszervezetei felfüggesztik demonstrációjukat

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetői a mai napon találkoztak a közmédia szakszervezeteinek képviselőivel.

2011.07.15 18:22MTI

A felek megállapodtak abban, hogy folytatódnak az egyeztetések a közmédia átalakításáról és az azzal összefüggő csoportos létszámleépítésről. A tárgyalások érdekében a szakszervezetek felfüggesztik a folytatólagos demonstrációjukat.

Az egyeztetés témakörei: az elbocsátandók segítését szolgáló segélyalap összege és elosztásának módja; a méltányossági szempontok közös meghatározása, így az idősebb korú és a szociálisan nehéz helyzetben levő munkavállalók elbocsátásának felülvizsgálata.

A munkáltató képviselője a csoportos létszámleépítésben érintett szakszervezeti tisztségviselőkről egyeztetést ajánlott az érdekvédőknek. A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy a tisztségviselőket érintő kérdésében az egyes szervezetek az illetékesek.

A mielőbbi megállapodás érdekében a felek vasárnap folytatják a tárgyalásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.