Átfogó területrendezés kezdődhet

Később vitázik a dohánytermékek adószabályairól a kormány

A Fidesz parlamenti frakciója és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormánypárt szombati tájékoztatása szerint arról egyezett meg, hogy az adótörvények vitájában rendezik majd a dohánytermékek adószabályainak kérdését.

2011.07.09 16:39MTI

"A terület megérett egy átfogó, teljes körű átrendezésre, ennek érdekében számos egyeztetésre van szükség, amelyek már megkezdődtek az NGM és a képviselőcsoport között" - közölte a Fidesz közleményében.
   
Bár a nemzetgazdasági tárca javasolta, mégsem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, miután az Országgyűlés hétfőn az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti indítványának elfogadásával törölte az erre vonatkozó passzusokat a gazdasági tárgyú törvények módosítását célzó kormányzati előterjesztésből.
   
Az LMP csütörtökön azt közölte: az, hogy a Fidesz egy zárószavazás előtti módosító javaslattal "sunyi módon megpuccsolta" a dohánytermékek jövedéki adójának emelését, azt jelenti, a kormányt hidegen hagyja az emberek egészsége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.