50 milliárd jen

A Mitsubishi Motors 25 százalékos működési eredményjavulást vár

A Mitsubishi Motors japán járműgyártó azzal számol, hogy 25 százalékkal 50 milliárd jenre (622 millió dollár) nő a működési eredménye az áprilissal kezdődött egy évben részben eladásainak a bővülésére.

2011.06.13 13:37MTI

A Reuters által megkérdezett elemzők jóval kisebb, 32,1 milliárd jen működési eredményt vártak a folyó pénzügyi évre. A Mitsubishi árfolyama közel 1 százalékos pluszban állt röviddel a tokiói értéktőzsde hétfői kereskedésének a leállítása előtt.

A járműgyártó 40 milliárd jen működési eredménnyel zárta az előző pénzügyi évet, ami háromszorosa az egy évvel korábbinak.

A múlt évi eredmény április végi ismertetésekor a Mitsubishi nem adott előrejelzést az idei évre a március 11-ikei földrengés akkor még kiszámíthatatlan következményei miatt.

Hétfőn azonban a Mitsubishi Motors már úgy vélte, hogy a szeptember végén záródó pénzügyi első félévben a termelése a földrengés előtti szint 90 százalékára áll vissza, a második félévben pedig meghaladja majd az előző évit.

A cég most azzal számol, hogy az idei eladása 9 százalékkal 1,1 millió járműre nő, ezen belül az észak-amerikai értékesítése 15 százalékkal bővül, a világ többi térségében - Japánt és Európát nem számítva - 13 százalékkal emelkedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.