Motorosrazziát tartott a rendőrség

Százhúsz motorost ellenőriztek Dobogókőnél

Százhúsz motorost ellenőriztek Dobogókő szerpentinútjain a Pest megyei rendőrök a szombati közlekedésbiztonsági akcióban; a nap egyenlege 18 szabálysértési eljárás, nyolc elvett forgalmi engedély és 300 ezer forint bírság - közölte Fótos József akcióparancsnok az MTI-vel.

2008.03.30 11:59MTI

A rendőrök egyebek mellett lejárt forgalmi engedély, engedély nélküli, vagy eltiltás hatálya alatti, bukósisak és rendszámtábla nélküli vezetés miatt tettek feljelentést a motorosokkal szemben, akik közül sokan "őrült módon" száguldoztak a hegyi utakon.

Az akciócsoport munkatársai többször maguk is nyeregbe szálltak, hogy 150 lóerős motorjaikkal megállítsák a szabálytalanul közlekedőket. A szabálytalankodók egyike, egy ittasan vezető motoros a vasúti síneken bukott fel, utóbb kiderült, hogy korábban éppen azért vették el a jogosítványát, mert részegen vezetett.

Egy másik motorossal szemben azért indult eljárás, mert jogosítvány és forgalmi engedély nélkül, egy kilencéves gyerekkel száguldozott a hegyi utakon.

Fótos József elmondta, az akciót folytatják a dobogókői utakon, ahol jobb időben sokszor 500-600 motoros is megfordul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.