Anyagi gondokkal küszködnek

Másfél hétre leállítja termelését az Automobile Dacia

A gyár vezetősége közölte: másfél hétre leállítja termelését az Automobile Dacia romániai gépkocsi gyár, mert beszállítói anyagi gondokkal küszködnek.

2011.04.13 17:53MTI


   
A termelés április 22. és május 2. között fog szünetelni. Anca Oreviceanu, a gépkocsigyár kommunikációs igazgatója a Mediafax román hírügynökségnek elmondta, hogy a karosszéria összeszerelésével foglalkozó részleg áll le.
   
A kommunikációs igazgató cáfolta, hogy a termelés leállítását a japán katasztrófák nyomán kialakult válság okozta volna. A beszállító cégeknek pénzügyi nehézségeik támadtak, ezért a beszállítás már több hónapja  akadozik - mondta az igazgató. A leállás révén ezek a beszállítók lehetőséget kapnak arra, hogy ismét feltöltsék készleteiket.
   
A vállalat nem közölte, hogy mennyivel csökken a naponta legyártott gépkocsik száma. A romániai Mioveni településen működő gyár naponta 1 337 gépkocsit szerel össze és összesen 15 ezer embernek ad munkát. A francia Renault tulajdonában lévő Dacia legutóbb 2008-ban állította le termelését a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság hatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.