Papírmercedes az olimpián

Trabanttal Pekingig: nagy útra kel egy bátor német

Nem csak a Bamako ralin vannak mindenre elszánt szent őrültek: egy derék német kintornás úgy döntött, Trabanttal vág neki a bagatell Magdeburg-Peking távolságnak. Az mindenesetre biztos, hogy nem bolond: a médiafigyelmet jótékonyságra használná.

2008.03.19 07:45ma.hu

Tízezer kilométert tervez leautózni egy német úr, bizonyos Rolf Becker: Magdeburgból Pekingbe akar utazni, az olimpiára. Repülővel is élménygazdag lenne az út, autóval pláne. Trabanttal végképp (elnézést a Trabi-rajongóktól, szeretjük mi is, de nem a komfortja miatt). A civilben verklis-kalandtaxis (Trabin szállítja a turistákat - igen, van, aki ezért fizet) úr úgy döntött, kedvenc Trabantjával vág neki az útnak.

A kissé meghökkentő ötletre azonban nemes célokból ragadtatta magát: minél több neves személyiséggel akarja szignáltatni a motorházat, majd az autogramgyűjteményt el akarja árvereztetni - a befolyt összeget pedig jótékony célokra ajánlaná fel. Az ötlet nem rossz, a kellő médiafigyelem garantált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.