Újabb show Debrecenben

Auto-motor show a Főnix Csarnokban

A nagy sikerre való tekintettel az auto-motor rajongó nagyérdemű ismét megszemlélheti a debreceni Főnix csarnokban a járműcsodákkal tarkított auto-motor kiállítást április 12-13-án az Allianz támogatásával. Lesz itt minden, ami autórajongó szemnek-szájnak ingere.

2008.03.18 07:45ma.hu

Az autószalonok újdonságai mellett idén sem maradhat el a különlegességek palettája melyet idén tovább gazdagítanak , azaz helyet kapnak a legdrágább luxus sportautók, a legöregebb oldtimer-ek, a legextrémebb tuningépítések, a leggyorsabb versenyautók, és a legamerikaibb izomautók, az először bemutatkozó hot-rodok kíséretében.

Az idei kiállítás, mint neve is mutatja, az autóvilág mellett a motoros életbe is betekintést ad majd ugyanezen kategóriákban. Felsorolni hosszú lenne az érdekességeket, ezért csak pár főszereplőt emelünk ki mi is a sorból.

Ilyen a Debrecenben még nem látott R8, az Audi csúcsmodellje, a tavaly technikai okok miatt kimaradt Ford Mustang Saleen tuningal, a legújabb cabrio Lamborghini és Ferrari, vagy a Lexus luxuslimuzinja-ja, a szintén luxus kategóriájú Walz Hardcore motorcsodáival . A tuning és hifi szektorban idén is neves garázsok mutatkoznak be legfrissebb építéseikkel, mint a közismert Pimp my Ride, a Devil tuning, mellettük több magántulajdonban lévő fanatikus átalakításokkal. Szintén idén debütál egy Funnycar, egyenesen Amerikából mely magyarországon az eddig bemutatott legerősebb dragster 2000 lóerejével.

A motoros gyorsulás látnivalóiról, a meghívott dragbike-ok gondoskodnak. Igazi szenzációnak ígérkezik Kimi Raikkonen 2007 es F1-es Ferrari replikája, melyben akár fotózkodhatnak is a látogatók. Az amerikai blokkban a gyönyörű öregebb tipusok mellett vérbeli hot-rod, low-rider, és "custom" stílusú autókülönlegességek kapnak helyet, épített chopperek kíséretében.

Természetesen nem maradhatnak ki az auto-motor világ matuzsálemei sem, az autók között például a fakerekű Unic Torpedo 1924-es típusa, vagy az 1903-as De Dion Bouton oldtimer, egy veterán Ferrari sportauto, Indian, Puch, Harley-Davidson típusú veterán motorkerékpárok-kal fűszerezve.

A színpadon folyamatos bemutatók, fellépők, játékok zajlanak: break dance, kung-fu vagy divatbemutató. A mozgalmasabb programokat -mint a motoros streetfighter show, a motoros felvonulás szombaton és a cívisvárosban először fellépő Hot Rod Madness Autókaszkadőr Team lélegzetelállító showja- a parkolóban izgulhatja végig minden látogató. A kicsiknek idén is lesz játéksarok a karzaton, motoros és háttéripari cégek kirakodóvására mellett.

Nyitva mindkét nap 9:00-18:00 óráig

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.