A dizájn külön nagy hangsúlyt kapott

Aktív életstílus - íme a látványos, új Mazda Pickup!

A Ford Rangerrel közös padlólemezre épülő Mazda BT-50 pickup is a minap debütált Sydney-ben. A műszaki alapok közösek, ellenben a BT-50-et a Mazda aktív életstílus-járműként kívánja pozícionálni, ami meg is látszik a jármű formatervén. A dizájnra minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettek.

2010.10.16 10:30autoblog.hu

Az új Mazda BT-50 külső formai újdonságai már távolról felismerhetőek; a pickupoknál megszokott dobozformát a Mazda személyautóinak sportos vonalaival ötvözték.

A lökhárító vonalai tovább folytatódnak a karosszéria oldalelemein, a Mazda ötágú hűtőmaszkja még kifejezőbb az alsó króm díszléccel.

Az indexek bumeráng alakúak, és a szegmensben először a hátsó fényszórókat vízszintesen megnyújtották a sarkok körül, a prémium SUV-okhoz hasonlóan.

Véleményem szerint a Mazda tervezői picit túlzásba estek, a BT-50 eleje még elmegy, de a hátulja pontosan a lámpák miatt nehezen emészthető.

Nem érheti negatív kritika viszont a kabint, ami dizájnját és kényelmét tekintve is személyautós. A műszerfalat és a középkonzolt a kategóriában elsőként egy ívbe húzták, amely így teljesen körbeveszi a vezetőt.

A műszerfal aszimmetrikus dizájnt kapott, amely optimális teret hagy mindkét oldalon; a vezető előtt inkább zárt, az utas oldalán pedig teljesen nyitott.

Az ajtókon és a középkonzol oldalain négy fémhatású panel fut végig, dinamizmust sugározva. A műszereket krómkiemelések teszik hangsúlyossá, sportossá.

Az új Mazda BT-50 előreláthatólag a Rangerrel egy időben debütál majd az öt földrészen, Európába két év múlva érkezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.